Venezia

     Už je to pár dní, čo sme sa vrátili z našej rozprávkovej dovolenky. Pomaly, ale isto som už nabehla na môj denný stereotyp. No priznám sa, že keby bola taká možnosť, hneď sa teleportujem späť k moru. Keďže to možné nie je, tak sa ešte aspoň prostredníctvom môjho blogu na chvíľu vrátim späť.
     Jedna zo zastávok na našej dovolenke boli Benátky. Už na lodi nás vítali so slovami, že sa chystáme do najkrajšieho a najromantickejšieho mesta na svete. Vtedy som ešte nevedela, čo ma tam čaká. Dlhá trojhodinová plavba z Poreču do Benátok ma prvotne troška znechutila. No ten pocit, keď sme vystúpili z lode, prešli dlhou kotrolou, a napokon sa pred nami zjavili čarovne Benátky, tak ten pocit bol famózny.
     Sú postavené na vode, prevažuje vodná doprava, je tam milión turistov... No už chápem aj prečo. Benátky sú jedno z tých miest, ktoré by mal navštíviť každý. Túlali sme sa uličkami ponad Benátskymi kanálmi. Výklady luxusných obchodov si taktiež získali chvíľku našej pozornosti. No gro bolo Námestie sv. Marka. Monumentálne námestie s tisíckami turistov, pomerne rušné, ale každopádne oslňujúce. Všade naokolo boli nóbl reštaurácie, ktoré okrem chutného jedla ponúkali aj posedenie pri živej hudbe. Vládla tam fantastická atmosféra. Výlet do Venezie by ale nebol kompletný, keby sme neabsolvovali jazdu gondolou. Plavili sme sa asi 40 minút po hlavnom kanáli. Myslím, že aj keď táto atrakcia je drahšia, stojí za to ju absolvovať.
     Ta moja jazda gondolou bola ešte o niečo viac špeciálna. Na gondole som dostala tu najkrajšiu, najromantickejšiu a najúprimnejšiu žiadosť o ruku. Keď si môj priateľ kľakol a otvoril tu čarovnú škatuľku, na chvíľu sa mi zastavil dych. V momente, keď som odpovedala áno a pobozkali sme sa, ľudia všade naokolo, či už na gondolách, chodníkoch či mostíkoch, začali hlasno tlieskať a pískať. Videla som to len vo filmoch, ale verte mi, naživo to bolo neskutočné! Išla som na tento poznávací výlet s veľkými očakávaniami, no nečakala som takéto defilé.
     Síce veľa ľudí tvrdí, že Benátky treba navštíviť aspoň na dva dni, aby ste čo to videli. Nám stačil aj tento jednodňový výlet, kde sme toho ozaj veľa videli. A keďže jeden z mojich snov je zažiť Benátsky karneval, mám o dôvod viac sa tam ešte raz vrátiť.









CONVERSATION

7 komentárov:

  1. Páni! Benátky jsou nádherné sami o sobě a ještě k tomu si je spojit s žádostí o ruku? To je úžasné, moc gratuluji <3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Laurika, tak romantickejsie miesto ste si s Palkom nemohli vybrat....z celeho srdca Vam obom gratulujem k dobrej volbe!!!Prajem nadhernu buducnost....trebars aj v Tulciku......Slavka Jirku

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Follow Me: