Burzoblšák

     Stáva sa to aj Vám, že máte väčšie množstvo oblečenia, ako Váš šatník unesie? Z času na čas triedime so sestrou náš šatník. Nakoľko poličky sú preplnené, vešiaky sa už nezmestia na šatníkovú tyč a my samé už pomaly ani nevieme, aké kúsky oblečenia tam máme. Na základe toho sme to začali redukovať. No za každým nám bolo ľúto tie vytriedené veci vyhodiť. Začali sme uvažovať, komu by sme ich mohli darovať. Prvotne nám napadla charita - ako inak. No háčik bol v tom, že organizácie si vyžadujú potvrdenie o čistote vecí z čistiarne. Vezmite si, že vytriedite okolo 100 kúskov oblečenia a každú jednu vec dáte do čistiarne. Pravdaže, to nepripadalo do úvahy, skrachovali by sme!



      Následne moja sestra objavila Burzoblšák, čo pre nás znelo veľmi lákavo. Burzoblšák je udalosť, ktorá sa koná každý mesiac v Bratislave. Aká je méta tejto udalosti, Vám hneď objasním. Vytriedené oblečenie zo šatníka donesiete na vopred určené miesto, kde si ich rozložíte a predávate. Čo sa Vám predať nepodarí, môžete nechať tam a organizátori Burzoblšáku posunú tieto veci ľudom v núdzi. Musím uznať, že tento nápad burzy je fakt originálny. Burza sa každým mesiacom dostáva viac a viac do povedomia ľudí. Okrem toho, že je mnoho záujemcov, ktorí sa hlásia na predaj, je aj veľa potencionálnych kupujúcich. Úroveň burzy je po každé vyššia. Napríklad tento víkend sme boli so sestrou predávať asi po pol roku a burza bola famózna. Nepredávalo sa len oblečenie, ale zaviedli aj stánky s občerstvením. Skvelé koláčiky, muffinky, cheescake, makronky či slané pochúťky boli ponúkané v stánkoch pred vchodom do budovy, kde ľudia predávali oblečenie. Mohli ste si kúpiť aj kávičku plus bolo pripravené aj vonkajšie posedenie. Celá atmosféra tejto akcie bola senzačná. Skonštatovali sme so sestrou, že aj keby sme nič nepredali, stojí to za to absolvovať túto akciu. Ráno si privstanete, pripravené oblečenie hodíte do auta, následne ho okolo 7:00 vyložíte na mieste udalosti. Všetko si dokonale naaranžujete na stôl a štender. Okolo ôsmej začnú prichádzať kupujúci.    


     My si vždy pripravíme kávičku či čajík so sebou a nejakú siestu, keby sme vyhladli. Počas predaja si ľudia obzerajú jednotlivé stojany, skúšajú si čo im sadne, vyjednávajú ceny a zároveň sa pozhovárajú navzájom. V pozadí hrá príjemná hudba, ktorá udalostí dodáva šmrnc. Celé to je veľmi pôsobivé a pre nás to je po každé skvelý program na doobeda. Vôbec nejde o ten zárobok. Oblečenie predávame za minimálne ceny v rozsahu od 1 do 5 eur a keď niekto veľmi váha, zvykneme veci aj darovať.
      Práve týmto článkom som chcela poukázať, že existuje aj taká možnosť ako prevetrať Váš šatník a pripraviť si miesto na nové kúsky.

     Na záver Vám uvediem postup ako sa na Burzoblšák môžete dostať:
1. Vytriedite si oblečenie.
2. Pripravíte si štítky s cenovou reláciou, ľudia sa aspoň tak nemusia vypytovať na ceny lebo ich     majú hneď k dispozícii.
3. Nájdete si FB stránku: Burzoblšák.
4. Prihlásite sa na daný mesiac, pravdaže môže sa stať, že Vás už nevezmú kvôli kapacite, lebo ako som spomínala záujemcov je veľmi veľa.
5. Vstupné je 8€, zaplatením potvrdíte svoju účasť na burze.
6. V prípade nejasností Vám organizátorka Burzoblšáku, všetko vysvetlí. Je to veľmi milá a sympatická kočka, takže sa na ňu pokojne môžete obrátiť.
7. Ak ste prihlásení, zadajú Vám adresu, kde sa to bude konať.
8. Predávajúci môžu doraziť ráno o 7:00, pri vstupe sa nahlásia organizátorke a vyberú si voľný stôl.
9. Máte tak hodinku čas si všetky veci pekne zorganizovať, tak aby pre kupujúcich to bolo atraktívne.
10. Je možné si prenajať u organizátorov štender aj vešiaky za minimálny poplatok, my si to zvykneme doniesť z domu. Teda už je to na Vašom uvážení.
11. Burzoblšák trvá cca od 8:00-14:00.

     Dodám už iba vrelé odporúčanie na túto akciu, je to skvelé strávený čas so skvelými ľuďmi a pri príjemnej hudbe. Bonus je Váš zárobok a skutočnosť, že tie veci posuniete niekomu ďalšiemu, kto ich ešte využije.

Naše prvé skúseností sme získavali na tejto burze v Starej tržnici v BA  :)
Podobná akcia v Starej tržnici v BA :)


Lauri´s

CONVERSATION

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Instagram

Follow Me: